Diyarbakır’ın en köklü okullarından biri olan ve bir şair, düşünür ve yazar yetiştiren Ziya Gökalp Lisesi’nin 1968-69 mezunları, 55 yıl sonra bir kez daha aynı sıraları paylaştı. Diyarbakır’da, ortaokul döneminden liseye kadar aynı okul ve aynı sınıfta okuyan arkadaşlar, 30 yıl sonra bir araya geldi.

Diyarbakır’da Ziya Gökalp Lisesi mezunları, dördü dışında hepsi farklı illerde yaşayan aralarında mühendis, eczacı ve iş insanı olan 6-B sınıfı öğrencileri, bir kez daha bir araya geldi. Vefat edenleri anıldı, sınıftaki eski yaramazlıklar tekrar hatırlandı. Birkaç arkadaşın girişimiyle, mevcudu 60 olan Fen 6-B’nin öğrencileri, Diyarbakır’da bulunan ulu çınar ağaçlarının gölgesinde buluştu. Türkiye’nin önemli iş insanlarından biri olan Zeynel Ceylan, o günleri duygulu bir şekilde paylaştı.

Arkadaşlarıyla yeniden buluşmanın, çocukluklarının geçtiği sınıf ve okul bahçesinde bir araya gelmenin ayrı bir mutluluk olduğunu belirten Ceylan, “55 yıl dile kolay. Bir araya geldik ve yan yana durduk. Kardeş gibi, arkadaş gibi hissettik. Birbirimizi gördüğümüzde sanki çocukluk günlerimize geri dönmüş gibi hissediyoruz. Örnek bir sınıf olarak anılmaktan gurur duyuyoruz. Bu birlikteliğimizi mümkün olduğunca uzun süre devam ettirmek istiyoruz.” dedi. Ziya Gökalp Lisesi’nden mezun olan ve burada öğretmenlik yapma fırsatı bulan isimlerden biri olan Şehnaz Temiz Paçal, o günleri anlatırken duygusal anlar yaşadı. Ziya Gökalp Mezunları, 3 gün boyunca Diyarbakır’da kaldılar. Tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra ZGL Mezunları, yaşadıkları şehirlere geri döndüler.

30 YIL SONRA YENİDEN BULUŞTULAR

Bu arada, Diyarbakır’da, ortaokul döneminden liseye kadar aynı okul ve aynı sınıfta okuyan arkadaşlar, 30 yıl sonra bir araya geldi. Ortaokul döneminden liseye kadar aynı okul ve aynı sınıfta okuyan arkadaşlar, 30 yıl sonra bir araya geldi. Diyarbakır’ın tarihi Merkez Ortaokulu’nda bir dönem bir arada eğitim gören ve yıllarca süren dostluklarıyla anılan bir grup öğrenci, 30 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdi. Ortaokuldan liseye kadar aynı sıraları paylaşan, Fransızca ve Almanca bölümlerinde eğitim alan arkadaşlar, mezuniyetin ardından farklı hayat yollarına savrulmuş olsalar da, geçmişlerindeki bağları kopmadı.

Uzun yıllar sonra yeniden bir araya gelen bu dostlar, geçmişte yaşadıkları anıları canlandırdı ve birbirlerine olan sıcak duygularını tazeledi. Buluşmada, o dönemki öğretmenlerinin de hatıraları yad edildi ve eski günlerin neşesi paylaşıldı. Bu unutulmaz buluşma, kadim dostlukların zaman ve mesafe engeli tanımadığını bir kez daha gösterdi.

Yayımlama:7.5.2024-23.24

Kaynak:Goat Newss https://goatnewss.wordpress.com/2024/05/06/yillar-sonra-o-anlari-bir-kez-daha-hatirladilar-ve-paylastilar/